2014-08-01 12:36:40• hírek • Szatmár.ro

Könnyed ébredés reggelente

A legtöbben megtapasztalják, hogy az ébredés egyre nehezebbé-, vagy inkább kínszenvedéssé válik számukra.

Ennek nem kell szükségszerűen így alakulnia, alakítsuk át a mindennapi reggeli ébredést, egy kellemes rutinná, annak érdekében, hogy a nap folyamán energikusak és fittek legyünk. Az ébredés módja és körülménye befolyással van egész napi hangulatunkra, közérzetünkre. Kihatással van az aznapi feladatainkra és az évek folyamán egészségi állapotunkra is. A kutatók egy sor olyan egyszerűen betartható javaslattal rukkoltak elő, melyek segítségünkre lehetnek abban, hogy szervezetünket rászoktassuk egy bizonyos program szerinti működésre.

A vekker vagy a telefon ötpercenkénti átprogramozása nem megoldás, ezzel csak még inkább elnyújtjuk az ébredés folyamatát, ami amúgy is elkerülhetetlen. Szakértők azt tanácsolják, hogy az órát éppen arra az időpontra kell beállítani, amikor ébrednünk is kell, vagyis ne adjunk magunknak még 10-15 percet a szunyókálásra, mivel ezáltal hajlamosak lehetünk arra, hogy visszaszenderedjünk. Számítsuk ki, hogy bioritmusunknak megfelelően mennyi időt szánunk a szükséges készülődésre. Az ébredést követően ne pattanjunk ki azonnal az ágyból: hagyjunk időt a nyújtózkodásra, illetve annak, hogy szervezetünk az órákon át tartó pihenést követően ismét magához térjen.

Az agynak is szüksége van arra, hogy működésbe lendüljön. Az ébredést követően képzeljük el, hogy milyen napi teendők várnak ránk, bizakodva tekintsünk ránk váró napi feladataink elé. Szakértők azt javasolják, hogy az ébredést követően ne a Tv-t kapcsoljuk be, hanem hallgassunk valamilyen kellemes zenét, tekintetünket irányítsuk egy tájképre vagy élénk színeket sugárzó tárgyakra. Jó ötlet pl. ha egy csokor virágot tartunk az éjjeliszekrényünkön. Kísérletek bizonyítják, hogy azok a nők, akik az ébredést követően egy csokor rózsát láttak, jóval élénkebbek a nap folyamán.

Ezt követően szellőztessük ki a hálószobánkat, hogy agyunk friss levegőhöz jusson, engedjük be a természetes fényt. Ha odakint borús az idő, akkor minél több helyiséget világítsunk meg. Indítsuk be szervezetünk szunnyadó ritmusát úgy, hogy megiszunk egy nagy pohár vizet. A zuhany felfrissít, ha ezt követően is energiahiánnyal küszködünk, vegyünk magunkhoz megfelelő vitaminokban gazdag bőséges reggelit.

Végül jöhet egy könnyed testmozgás is, ami működésbe lendíti az izmokat, ez akár egy könnyed szexjelenet is lehet. A szervezetnek szüksége van arra, hogy feltöltődjön vitalitással, mindössze arra kell vigyáznunk, nehogy a munkahelyünkről elkéssünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: